KOMMUNIKATION DRIVER INNOVATIONEN

I House of Code er kommunikation et grundvilkår for de innovationer, der driver forretningen – for det kræver skarpe fortællinger og masser af dialog at tænke nyt

House of Code prioriterer trods sin beskedne alder og omsætning den gode fortælling om innovationsdreven forretningsdrift i en sådan grad, at man netop har valgt at ansætte en PR-konsulent til at nå virksomhedens interessenter.

Virksomheden, der foruden de to grundlæggere blot tæller to udviklere, to praktikanter og en administrerende direktør, tror på at produktets succes er betinget af dialogen med klienterne, det omkringliggende samfund og missionen; at udvikle innovative løsninger, der skaber værdi og viden.

Man skal turde mene noget

House of Codes administrerende direktør, Jonathan Bornemann Junker, der blev hentet fra et job som salgschef hos IKEA i Odense for, at sætte styring på en hastigt voksende forretning, fremhæver dialogen med virksomhedens interessenter, som det bedste konkurrenceparameter at skille sig ud på, udover på selve produktet.

”House of Code har en ambition om at være ’bedst i klassen’ og skal vi gøre alvor af det, må vi også forpligte os til, at dele ud af vores faglighed og tage ansvar i branchen. Hvis vi virkelig vil skabe forandring, kan vi ikke forlade os på vores gode ry blandt klienter og partnere alene – vi er også nødt til at mene noget.” Administrerende direktør i House of Code, Jonathan Bornemann Junker

Fortællinger vigtigere end produktnavn

I House of Code er man ikke sikker på hvad man skal leve af om 10 år og det er fint nok. Det vi i dag kender som ’apps’ hed for 5 år siden ’programmer’ og om yderligere 5 år, kan det være at det hedder noget helt tredje. Det er derfor vigtigere for House of Code at fortælle om mulighederne i teknologien end forskellen på produkterne – kun på den måde kan man bibeholde troværdigheden, når apps stopper med at være apps.

”Det er ikke så vigtigt for os om vi laver apps, programmer eller noget helt tredje, så længe vi får lov at hjælpe virksomheder og organisationer med at løse deres digitale udfordringer. I sidste ende er en app jo bare en digital applikation til en eksisterende struktur – og det vil der altid være behov for.” Administrerende direktør i House of Code, Jonathan Bornemann Junker

Del ud af din viden

For at nå så bredt ud som muligt med virksomhedens budskaber, arbejder House of Codes nystartede PR-konsulent Anders Vincent Jacobsen, med, at aktivere virksomhedens brand ved, at lade samarbejdspartnere og klienter fortælle de gode historier om udviklingserfaringer og resultater. Det foregår via ‘Case Studies‘, hvor øvelsen er, at indsamle data og historier i virksomhedens netværk, analysere mønstrene og videreformidle til presse og i blogform.

I større traditionelle virksomheder kan øvelsen være svær. Narrativet er tungere og mere forsigtigt, og fortællingerne ender derfor let som ’gammel vin på nye flasker’ – mens de mindre og mere agile ‘Startups‘ ofte bugner af gåpåmod, vækstkultur og nye tanker.

“House of Code er i en situation, hvor klienterne står i kø for at komme til, og det er derfor nærliggende at undersøge hvorfor. Når klienterne er tilfredse, gælder det om at omdanne deres fortællinger til kvalitetsindhold og løfte dem videre ud til de øvrige interessenter. De bedste anbefalinger kommer altid fra en du kender.” PR-konsulent i House of Code, Anders Vincent Jacobsen

Samarbejde styrker udviklingen

For at gøre sig gældende i en tid hvor teknologiske landevindinger danner grundlag for fremtidens forretninger, er man nødt til at være i konstant berøring med interessenter, og turde udvikle løsninger i samarbejde med klienterne – også når det koster lidt ekstra kræfter og tid fordi klienten ikke har den samme tekniske indsigt som udvikleren. Hvis udvikleren ikke tager sig tid til at forstå målgruppen, bliver løsningen alligevel derefter.

”Vores bedste løsninger er opstået i tæt samarbejde med klienterne. Vi ved hvad der er teknisk muligt og hvordan man bygger den bedst mulige brugeroplevelse med de forhåndenværende værktøjer, men får vi ikke klientens indblik i målgruppen, når vi aldrig de sidste 10 %, der gør forskellen på en god og en innovativ løsning.” Administrerende direktør i House of Code, Jonathan Bornemann Junker

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s